Hilversummers krijgen gratis herbruikbare mondapjes.

Hilversummers krijgen gratis herbruikbare mondkapjes.

Artikel in Gooi en Eemlander van 9 oktober 2020:

20201009 Uitdelen mondkapje voedselbank door Wethouder Annette Wolters gemeente Hilverum
20201009 Uitdelen mondkapje voedselbank UP1  aan de korte Noorderweg 36 door Wethouder Annette Wolters gemeente Hilverum

Hilversummers krijgen gratis herbruikbare mondkapjes; ’Het v… – De Gooi- en Eemlander pagina 2

 

Het is wel wrang:

-Gemeente deelt mondkapjes uit om risico op corona te verminderen voor clienten van de voedselbank, helemaal goed.

-Gemeente heeft nagenoeg geen budget voor de clienten van de voedselbank om deze te helpen de week door te komen, hiervoor wordt er van uit gegaan dat er in de samenleving voldoende emphatie bestaat om dit middels bv een voedselbank(chapeau voedselbank) wel te realiseren uit particulier- en mkb fundings.

-Gemeente laat doelgroepers GGZ arbeidsmatige dagbesteding wel wegkommeren ipv hier adequaat in 2019 bij sluiting GGZ DAC/WESPP korte Noorderweg bij te springen.

Goed dat de Gemeente hier bijdraagd aan een veiliger Hilversum, doch lijkt dit wel meer op een marketing campagne voor de gemeente ipv inhoudelijk te gaan kijken hoe er problemen onder de bevolking kunnen worden opgelost.

Honger hebben met een mondkapje zal minder frustrerend zijn dan zonder mondkapje.

Thuiszitten omdat je niet mee kan draaien in de maatschappij omdat je arbeidsmatige dagbestedingsplek is wegbezuinigt door de gemeente zal met mondkapje minder pijn doen dan zonder mondkapje.

Ik mis hier ergens de aansluiting van de gemeente met de burgers die door omstandigheden niet zonder hulp de week door kunnen komen.

 

Schrijnend vindt ik het toch wel een beetje……

Jammer gemeente Hilversum, Hilversum is een dorp(wiki dorp: Een dorp is een kleine nederzetting: een plaats of kern waar meerdere mensen bij elkaar wonen) in mijn optiek een plek waar je samen iets goeds van probeerd te maken. Hilversum heeft ambities van een stad(wiki stad: Waar dorpen zich kenmerken door een landelijk karakter, weinig voorzieningen en een hechte gemeenschap, zijn steden dichter bevolkt, bezitten meer voorzieningen (scholen, ziekenhuizen, een schouwburg, grotere stations etc.), en kennen geen hechte gemeenschap (“opgaan in de massa”).

Hilversum verlogend zijn afkomst(dorp) en verafgod zijn ambieties(stad) en helaas is daar een minderheid hier het slachtoffer van.