Draagvlak onderzoek (bijna)(ex) deelnemers Bosatex regeling voor onafhankelijk onderzoek door onderzoeksjournalist.

Goede middag,

Afbeelding gemeentehuis Hilversum
Afbeelding gemeentehuis Hilversum

Een update vanuit Hilversum, Ondertussen enkele mensen gesproken en wat

informatie uit gewisseld. Veelal heb ik het gevoel dat bij meerdere  (bijna)(ex) deelnemers  van de Bosatex regeling toch niet het goede gevoel hebben zoals hun probleem is/wordt/was behandeld.

Jammer daar volgens mij het convenant opgesteld is om in deze complexe materie een handvat te zijn om er samen met overheden en stichting Bosatex uit te komen.

Afbeelding tekst blz 26 boek Bosatex verkoop je pluim huilend mensen aan de telefoon
Afbeelding tekst blz 26 boek Bosatex verkoop je pluim “huilend mensen aan de telefoon”

Vooral deze laatste heeft hier en daar wat steekjes laten vallen en ehmmm, hoe zal ik het netjes omschrijven, niet dat luisterend oor te blijken zijn geweest waar in het mooie boekwerk “verkoop je pluim”¬† over geschreven is.

Het is door deze complexiteit ook voor vele moeilijk hun verhaal goed kwijt te kunnen, voor niet getroffenen is het gewoon een zwart gat met vervuiling, voor betroffenen een behoorlijke deuk in hun levenskwaliteit.

In een van de gesprekken vroegen wij ons af of en hoe hier een goed verhaal over geschreven kan worden door een deskundig onderzoeksjournalist(e).

Vandaar in deze korte email eigenlijk 2 vragen aan u:

1: Is er draagvlak onder de (bijna)(ex) deelnemers om gemeenschappelijk e

Afbeelding follow the money vervuilde lokaties Nederland uitgelicht Hammann Hilversum
Afbeelding follow the money vervuilde lokaties Nederland uitgelicht Hammann Hilversum

ens een onderzoeksjournalist van bv “Follow the money” (https://www.ftm.nl/dossier/gore-grond-in-je-gemeente) te vragen hier eens onafhankelijk en onbevooroordeeld in te duiken en hier eens te onderzoeken wat nu waar fout gegaan is.

2: indien er bij vraag 1 uw antwoord “JA” is, wilt u dan dat uw dossier ook in dit onderzoek betrokken wordt om een completer beeld te kunnnen aanbieden aan deze onderzoeks journalist(volgens mij kan dit ook anoniem).

Daarnaast is het belangrijk om het verborgen leed onder deelnemers van dit maatschappelijk probleem te gaan belichten, dit wordt vaak onder belicht en als niet relevant afgedaan. Bij mij staat nog steeds de vraag of de voordelen van de saneringsregels opwegen tegen de sterk verminderde kwaliteit van leven bij de gedupeerde(ik ben voorstander van een schonere wereld voor onze kinderen, de vraag is ten koste van welke prijs?).

 

In verband met corona gaan wij het voorstel voor een deelnemersdag uitstellen tot het weer veilig is en er zonder risico een middag kan worden georganiseerd. graag hadden wij dat in de komende weken georganiseerd, dit verschuiven wij tot later dit jaar, graag uw begrip daarvoor.

Voor vragen mag u altijd contact met mij opnemen.

Vertrouwende u hiermee voldoene geinformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet, Marcel Hammann, HammannBV