Wormenhotel project(buurtcomposthoop)

Gisteren een goed constructief gesprek gehad met de buurtcoordinator van de gemeente hilversum Coen van Beers. Hij was bij ons op locatie om kennis te maken en te zien wat wij allemaal in het gebouw aan het realiseren zijn. Coen is positief verrast van de mogelijkheden die er ontwikkeld zijn.

foto tijgerwormen Hammann Hilversum Wormenhotel
foto tijgerwormen Hammann Hilversum Wormenhotel

Hoofdthema van dit bezoek is het overleggen hoe HammannBV/Stichting Noorderlicht ism de gemeente Hilversum samen op onze lokatie een wormenhotel(buurtcomposthoop) kunnen realiseren en hoe we hier vorm aan kunnen gaan geven.

Vanuit HammannBV gaan de een ontwerpwedstrijd organiseren voor dit wormenhotel en volgende maand zal dat dan ook gebouwd worden in de timmerwerkplaats bij ons. De tekst die voor deze actie op facebook gepost wordt is de volgende:

Vanmiddag uitermate goed en constructief gesprek met de buurtcoordinator gehad inzake de plaatsing van het wormenhotel(buurtcomposthoop=duurzaam=cylindrisch=toekomst gericht=samen in de buurt voor de buurt) bij ons.

Afgesproken is dat wij op zoek gaan naar een goed wormenhotel wat bij ons past, hierna gaan we verder overleggen hoe dit te realiseren, het zal een coproductie met de gemeente worden.

Ik wil dit initiatief voor en door de buurt naar een hoger level willen tillen, en wel als volgt:

Aangezien wij hier bezig zijn maatschappelijk het pand in te richten, en wij ideeen samen in en met de buurt te doen lijkt het ons onzettend cool om zelf een volwassen wormenhotel te gaan bouwen samen met mensen die dit een leuk project vinden.

Wij zorgen voor het benodigde matriaal en gereedschap alsmede een veilige ruimte om dit wormen hotel te gaan bouwen.

Er is nog geen ontwerp voor dit wormen hotel, wel heel veel informatie op internet. het gaat hier over een serieus wormen hotel dat stevig, veilig en ook voldoende compost kan herbergen, daarnaast ook creatief genoeg is om iets toe te voegen aan het straatbeeld.

Om dit ontwerp te maken wil ik een prijsvraag uitschrijven en iedereen vragen die geintereseerd is om hier een ontwerp voor te maken. Los van hergebruik van matrialen(circulair en duurzaam) is functionaliteit, stabiliteit en plaatsing in openbare ruimtes de speerpunten. Ook dupliceerbaar is van belang.

Ik heb hier bv nog van die 1000liter IBC vaten staan(google even voor specs) waarmee een hele goede binnenkant gemaakt kan worden, houtsoorten die zonder behandelen duurzaam en verantwoord gebruikt kunnen worden hebben de voorkeur voor de buitenkant.

De prijs: natuurlijk de eer van dit ontwerp en als het functioneel voldoet ga ik mij sterk maken meerdere van deze wormen hotels te bouwen en helpen plaatsen in Hilversum.

Wat is er leuker om samen met en samen voor elkaar iets moois te maken. Samen kunnen we de wereld wel een klein beetje mooier maken.

Ideeen en ontwerpen zouden wij dan graag voor 31 oktober 2020 willen ontvangen zodat we er begin november mee aan het bouwen kunnen gaan.

Gezellig en dank alvast, we zijn nieuwschierig

Groet, Marcel