Noorderweg.nl, nieuwe website over de ontwikkelingen 1221

Logo noorderweg.nl

Noorderweg.nl, nieuwe website over de ontwikkelingen 1221,

Via deze website gaat Marcel Hammann informatie geven over de herontwikkeling van de lokatie korte noorderweg 32-34-36 geven en zijn visie hoe de inrichting van het middenstuk er volgens hem uit zou kunnen gaan zien.

Voor dit traject wil hij het woord Participatie letterlijk nemen en er gezamelijk een mooi project van maken

Kijk op https://www.noorderweg.nl voor meer informatie

 

Website Bosatexregeling, Recht of Onrecht gelanceerd.

openings foto website bosatexregeling.nl

Vandaag de website Bosatexregeling.nl bescheiden gelanceerd:

Goededag,

We hebben de laatste maanden niet stilgezeten, ondanks de zware tijd met corona, wel vele interessante gesprekken gevoerd(lang leve de computer).

Uit gesprekken met zowel (ex)bosatexregelings deelnemers, juristen en overheden is duidelijk geworden dat er een behoefde is om de vele verhalen die er zijn te verzamelen.

hiervoor hebben we de website : Bosatexregeling.nl opgericht.

openings foto website bosatexregeling.nl
openings foto website bosatexregeling.nl

 

Deze website is bedoeld om naast officiële informatie van overheden en de Stichting Bosatex duidelijk in de tijd te gaan plaatsen ook de (ex)deelnemers een platform te geven om hun verhaal inzake deze regeling te kunnen uitdragen.

Daarnaast zal deze website de andere informatie kanalen(facebookpagina, twitter en insta) doen vervangen, eenvoudig om de informatie centraal te houden en het bijhouden van de informatie te vergemakkelijken.

Hierbij is het doel U te informeren en meer toegespitst op de bodem problematiek en in het bijzonder de problematiek voortvloeien uit de Bosatexregeling te omschrijven.

Wilt u ook uw verhaal openbaar maken kan u dit per email naar ons toesturen, graag met een paar onderbouwende foto’s.

Ons email adres is: info@bosatexregeling.nl

 

Ik hoop u hiermee een mooi platform te bieden waarmee de vaak onzichtbare pijn en menselijk leed achter bodemsanering een gezicht krijgt en begrepen gaat worden.

 

U bent niet alleen, er zijn meerdere mensen slachtoffer geworden.

 

Met vriendelijke groet,

Marcel Hammann namens bosatexregeling.nl

Website: www.bosatexregeling.nl

Email: info@bosatexregeling.nl

 

PS, mocht u iemand weten die ook geintereseerd is schroom dan niet deze email of de link door te sturen, samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken.

 

 

Website over bodem Hammann in de lucht

Bord-Verontreinigde-grond-sanering

Of het een hurray is weet ik niet, het is een wat minder aangenaam onderwerp met alleen maar verliezers.

Doch denk ik gezien de impact die het op meerdere levens heeft gehad wel van belang om hier een open , eerlijk en transparant document over te maken.

Het is “work in progress” en zal worden uitgebreid met meer documenten, verhalen, interesante achtergond informatie en invalshoeken waar je niet zo 123 bij stil staat.

De link naar de website over de bodem bij HammannBV staat op : https://bodem.hammannbv.nl

 

Humisme, alle kleine beestjes helpen.

Humisme, alle kleine beestjes helpen.

2 heel interesante video’s van Marc Siepman door Permaculture Design.

Over het het composteren met wormen:

 

Over een gezonde bodem, en doortrekbaar naar een goede en gezondere leefomgeving. Tevens antwoord op watermanagement in het dorp en significante deeloplossing voor het co2 probleem.

 

 

Vreselijk goed en kort toegelicht over de diverse organismes en structuren van belang voor een goede bodem. En zie ook hoe een goede bodem kan helpen bij het optimaliseren van je leefomgeving.

Erg leuk om deze informatie te zien in het wormenhotel project.

Eigenlijk verplichte kost voor de gehele gemeenteraad en alle ambtenaren als een dorp duurzaam nastreeft, zijn veel meer kleine dingen in de basis die de fundamenten voor iets groter leggen.

 

 

 

 

Hammannbal en het 2e wormenhotel in Hillywood

Hammannbal en het 2e wormenhotel in Hillywood.

Doe jij mee?

Hammannbal en het 2e wormenhotel in hillywood
Hammannbal en het 2e wormenhotel in hillywood

Link naar facebookpost:

Wormenhotels voor Hilversum _ Facebook 20201023

Draagvlak onderzoek (bijna)(ex) deelnemers Bosatex regeling voor onafhankelijk onderzoek door onderzoeksjournalist.

Goede middag,

Afbeelding gemeentehuis Hilversum
Afbeelding gemeentehuis Hilversum

Een update vanuit Hilversum, Ondertussen enkele mensen gesproken en wat

informatie uit gewisseld. Veelal heb ik het gevoel dat bij meerdere  (bijna)(ex) deelnemers  van de Bosatex regeling toch niet het goede gevoel hebben zoals hun probleem is/wordt/was behandeld.

Jammer daar volgens mij het convenant opgesteld is om in deze complexe materie een handvat te zijn om er samen met overheden en stichting Bosatex uit te komen.

Afbeelding tekst blz 26 boek Bosatex verkoop je pluim huilend mensen aan de telefoon
Afbeelding tekst blz 26 boek Bosatex verkoop je pluim “huilend mensen aan de telefoon”

Vooral deze laatste heeft hier en daar wat steekjes laten vallen en ehmmm, hoe zal ik het netjes omschrijven, niet dat luisterend oor te blijken zijn geweest waar in het mooie boekwerk “verkoop je pluim”  over geschreven is.

Het is door deze complexiteit ook voor vele moeilijk hun verhaal goed kwijt te kunnen, voor niet getroffenen is het gewoon een zwart gat met vervuiling, voor betroffenen een behoorlijke deuk in hun levenskwaliteit.

In een van de gesprekken vroegen wij ons af of en hoe hier een goed verhaal over geschreven kan worden door een deskundig onderzoeksjournalist(e).

Vandaar in deze korte email eigenlijk 2 vragen aan u:

1: Is er draagvlak onder de (bijna)(ex) deelnemers om gemeenschappelijk e

Afbeelding follow the money vervuilde lokaties Nederland uitgelicht Hammann Hilversum
Afbeelding follow the money vervuilde lokaties Nederland uitgelicht Hammann Hilversum

ens een onderzoeksjournalist van bv “Follow the money” (https://www.ftm.nl/dossier/gore-grond-in-je-gemeente) te vragen hier eens onafhankelijk en onbevooroordeeld in te duiken en hier eens te onderzoeken wat nu waar fout gegaan is.

2: indien er bij vraag 1 uw antwoord “JA” is, wilt u dan dat uw dossier ook in dit onderzoek betrokken wordt om een completer beeld te kunnnen aanbieden aan deze onderzoeks journalist(volgens mij kan dit ook anoniem).

Daarnaast is het belangrijk om het verborgen leed onder deelnemers van dit maatschappelijk probleem te gaan belichten, dit wordt vaak onder belicht en als niet relevant afgedaan. Bij mij staat nog steeds de vraag of de voordelen van de saneringsregels opwegen tegen de sterk verminderde kwaliteit van leven bij de gedupeerde(ik ben voorstander van een schonere wereld voor onze kinderen, de vraag is ten koste van welke prijs?).

 

In verband met corona gaan wij het voorstel voor een deelnemersdag uitstellen tot het weer veilig is en er zonder risico een middag kan worden georganiseerd. graag hadden wij dat in de komende weken georganiseerd, dit verschuiven wij tot later dit jaar, graag uw begrip daarvoor.

Voor vragen mag u altijd contact met mij opnemen.

Vertrouwende u hiermee voldoene geinformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet, Marcel Hammann, HammannBV

Wormenhotel project(buurtcomposthoop)

Gisteren een goed constructief gesprek gehad met de buurtcoordinator van de gemeente hilversum Coen van Beers. Hij was bij ons op locatie om kennis te maken en te zien wat wij allemaal in het gebouw aan het realiseren zijn. Coen is positief verrast van de mogelijkheden die er ontwikkeld zijn.

foto tijgerwormen Hammann Hilversum Wormenhotel
foto tijgerwormen Hammann Hilversum Wormenhotel

Hoofdthema van dit bezoek is het overleggen hoe HammannBV/Stichting Noorderlicht ism de gemeente Hilversum samen op onze lokatie een wormenhotel(buurtcomposthoop) kunnen realiseren en hoe we hier vorm aan kunnen gaan geven.

Vanuit HammannBV gaan de een ontwerpwedstrijd organiseren voor dit wormenhotel en volgende maand zal dat dan ook gebouwd worden in de timmerwerkplaats bij ons. De tekst die voor deze actie op facebook gepost wordt is de volgende:

Vanmiddag uitermate goed en constructief gesprek met de buurtcoordinator gehad inzake de plaatsing van het wormenhotel(buurtcomposthoop=duurzaam=cylindrisch=toekomst gericht=samen in de buurt voor de buurt) bij ons.

Afgesproken is dat wij op zoek gaan naar een goed wormenhotel wat bij ons past, hierna gaan we verder overleggen hoe dit te realiseren, het zal een coproductie met de gemeente worden.

Ik wil dit initiatief voor en door de buurt naar een hoger level willen tillen, en wel als volgt:

Aangezien wij hier bezig zijn maatschappelijk het pand in te richten, en wij ideeen samen in en met de buurt te doen lijkt het ons onzettend cool om zelf een volwassen wormenhotel te gaan bouwen samen met mensen die dit een leuk project vinden.

Wij zorgen voor het benodigde matriaal en gereedschap alsmede een veilige ruimte om dit wormen hotel te gaan bouwen.

Er is nog geen ontwerp voor dit wormen hotel, wel heel veel informatie op internet. het gaat hier over een serieus wormen hotel dat stevig, veilig en ook voldoende compost kan herbergen, daarnaast ook creatief genoeg is om iets toe te voegen aan het straatbeeld.

Om dit ontwerp te maken wil ik een prijsvraag uitschrijven en iedereen vragen die geintereseerd is om hier een ontwerp voor te maken. Los van hergebruik van matrialen(circulair en duurzaam) is functionaliteit, stabiliteit en plaatsing in openbare ruimtes de speerpunten. Ook dupliceerbaar is van belang.

Ik heb hier bv nog van die 1000liter IBC vaten staan(google even voor specs) waarmee een hele goede binnenkant gemaakt kan worden, houtsoorten die zonder behandelen duurzaam en verantwoord gebruikt kunnen worden hebben de voorkeur voor de buitenkant.

De prijs: natuurlijk de eer van dit ontwerp en als het functioneel voldoet ga ik mij sterk maken meerdere van deze wormen hotels te bouwen en helpen plaatsen in Hilversum.

Wat is er leuker om samen met en samen voor elkaar iets moois te maken. Samen kunnen we de wereld wel een klein beetje mooier maken.

Ideeen en ontwerpen zouden wij dan graag voor 31 oktober 2020 willen ontvangen zodat we er begin november mee aan het bouwen kunnen gaan.

Gezellig en dank alvast, we zijn nieuwschierig

Groet, Marcel